Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психолози обсъждат зависимостите на българите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Проблемите, свързани със зависимостите, качеството на образованието и емоционалните проблеми на голяма част от българите се обсъждат на Шестия национален конгрес по психология в СУ "Свети Климент Охридски".

Кръглите маси са посветени на многобройни теми - oт обучението по психология във висшите училища до проблемите на спортната психология. В конгреса, организиран от дружеството на психолозите в България, участват и гости от чужбина, които представят непознати за страната ни психологически практики.

Психологическите аспекти за справяне с кризата коментира Жасмин Василева - асистент в отдела по психиатрия в университета на Илинойс в Чикаго. 

Тя е всъщност доста поучителна, може да бъде за всеки един от нас, в това да преосмислим кои са най-важните неща в живота ни, които в много случаи въобще не зависят от материалното.

Заедно с научните резултати, психолозите се интересуват и от това как да утвърдят социалния статус на своята професия. 

Трябва да се приеме закон за регистъра на психолозите, тъй като България е една от малкото страни в Европейския съюз без пълна регламентация и лицензионен режим за практикуването на тая отговорна професия, пояснява Пламен Димитров.

Станислава Пирчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени