Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Габрово заседава по делото за починалото бебе в Горна Оряховица

Снимка: БГНЕС
Състав на габровския Окръжен съд ще заседава за втори път по делото срещу тримата лекари от горнооряховската болница, обвинени, че поради престъпна немарливост са причинили смъртта на новородено недоносено бебе. Процесът се води в Габрово заради отвод на великотърновските магистрати.

На днешното заседание съдът ще продължи с разпита на свидетелите, ще бъдат изслушани и вещите лица по делото, образувано по обвинителен акт на Великотърновската окръжна прокуратура. Според записаното в него завеждащият на родилното отделение в горнооряховската болница д-р Димитър Сотиров, акушер-гинекологът Стефан Лазаров и педиатърът Катя Гецова са проявили небрежност и са нарушили правилата, което е довело до смъртта на недоносеното бебе на Стела Добрева от Дебелец, родено на 1 юли 2009 година.

Заради причинени неимуществени вреди двамата родители поискаха 300 хиляди лева. Тримата лекари не се признават за виновни. Те са заподозрени и по нашумелия случай за смъртта на бебето на 17-годишна ученичка. Разследването обаче не е завършило.

Информация на кореспондента на БНР в Габрово Велина Махлебашиева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна