Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Електронен регистър в интернет слага край на далаверите в ТЕЛК комисиите с издаване на инвалидни групи и ще позволи всеки подал документи да следи в мрежата кой чиновник бави придвижването на молбата му", съобщава Монитор. Средствата за това са осигурени от ЕС. "ТЕЛК ще освидетелства по-бързо, само за месец", пише и Труд.

"Опозицията се загрижи за народа" - под това заглавие Труд съобщава, че БСП започва серия от атаки срещу управляващата партия ГЕРБ заради закони, които ощетяват българите, като най-напред пред Конституционния съд ще бъде атакуван имотен данък от преди 9 години.

Темата на броя е представена под заглавие "Супермаркетите в бой за клиенти". В Труд можете да прочетете интервю с проф. Ивайло Дичев, озаглавено "Покорството на българина е до време". "Съветвам БАН да обяви Дянков за академик", казва Ивайло Дичев, според когото абсурдът в управлението на ГЕРБ е, че "реформа" означава "наказание".

"Разрешават на ректори да вдигат таксите, те се опасяват да не останат без студенти" гласи заглавието на втора и трета страница на 24 часа. "Ако отличниците плащат по-малко, имало риск от търговия с шестици", допълва вестникът.

Вестникът пише за план за енергийна ефективност, в който се предвиждат 20% подарък от държавата за хибридни коли. Същата тема е водеща и за Сега, където е представена под заглавие: "ГЕРБ пак внесе лобистка поправка - да няма ДДС за автомобили". Според Сега преференцията ще стимулира единствено бизнеса на няколко автомобилни вносители и китайските возила на Гриша Ганчев.

Сега помества и статията на Петър Волгин: "Б като Борисов, Б като Берлускони, Б като бутафория". "Както Борисов, така и Берлускони са се превърнали /неволно или напълно съзнателно/ в перфектното отражение на народите, от които произхождат", пише авторът. Новинар цитира стенограма от заседание на Министерския съвет, на което премиерът Бойко Борисов разсъждава за заплатите на държавните служители, работещи с евросредства. Заглавието на информацията е: "Парите за държавните служители са като жените за поповете".

Водещата публикация на Дума е: "Александър Невски" без документи за собственост". "Катедралният храм не може да кандидатства по проекти и се издържа само от продажба на свещи, пише вестникът. В приложението Неделник на Дума е поместена голяма публикация, озаглавена "Защо България няма Нобелов лауреат". Стандарт избира за водеща тема раздорите в партия "Атака". "Доведеният син на Волен му иска оставката, той свиква сбор", пише вестникът

"Нов грип ни взема гласа", предупреждава Стандарт. Заболяването, което е придружено с различни форми на ларингити, продължава до 10 дни и е с висока температура. "Грипът ще се ограничи, ако стегне студ", смятат лекарите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна