Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Акулите" ухапаха 4 пъти слаб "Локомотив" (Сф) насред столицата

Снимка: БГНЕС

"Черноморец" (Бургас) се завърна на третото място в "А" футболната ни група, след като разгроми "Локомотив" (София) с 4:0 като гост в среща от 14-ия кръг. "Акулите" се изравниха по точки с "Левски", но заемат временно третата позиция с победа в директния мач между двата отбора. "Локомотив" създаде първото положение в мача, но пропускът на Преслав Йорданов предизвика объркване в състава на домакините и "акулите" се възползваха от това. Последва тотално надмощие на "Черноморец", което беше изразено с три гола до почивката. Абел Анеси вкара първото попадение в 11-та минута, когато получи пас от Жужу и вкара с удар по земя. Последва гол на Енис Хайри след центриране на Лоривал Асис в 34-та минута, а четири преди почивката Анеси записа второто си попадение в мача. Нападателят от Мадагаскар се възползва от центриране на Траян Дянков и засече топката пред погледа на Валентин Галев.

Второто полувреме премина при огромен брой пропуснати чисти положения пред двете врати. Най-забележителното беше това на халфа на "Черноморец" - Жужу, който не успя да вкара на опразнената от Галев врата в 74-та минута. Георги Андонов успя да открадне топката от защитата на "Локомотив" и изскочи сам срещу Галев, но предпочете да подаде на Жужу, който се откри около точката за изпълнение на дузпа. Алжирецът стреля, но Танко Дяков успя да протегне крак и да избие удара. Жужу все пак се реваншира в 80-та минута, когато беше фаулиран в наказателното поле на "Локомотив" и не сгреши при втория си опит от 11 метра.

Алжирецът вкара от дузпа шестия си гол за сезона, с което оформи крайното 4:0. "Локомотив" не успя да вкара гол, след като Преслав Йорданов, Димитър Телкийски и Танко Дяков направиха пропуски от добри положения. Столичните "железничари" останаха с едва 16 попадения от началото на сезона, но по-големият проблем пред тях са двете точки, с които водят на първия под чертата на изпадащите "Видима-Раковски" (Севлиево).

Среща от 14-ия кръг на "А" футболната ни група:

"Локомотив" (София) - "Черноморец" (Бургас) 0:4 (0:2)

голмайстори: 0:1 Абел Анеси 11, 0:2 Енис Хайри 34, 0:3 Абел

Анеси 42, 0:4 Жужу 80-дузпа

стадион: "Българска армия"

главен съдия: Антон Генов

жълти картони:

- за "Локомотив": Васил Велев, Румен Горанов, Атанас Атанасов, Коста Янев;

- за "Черноморец": Николай Николов, Траян Дянков и Абел Анеси.

състави:

- за "Локомотив": Валентин Галев, Атанас Атанасов, Милен Лахчев, Кристиян Добрев, Танко Дяков, Румен Горанов (75-Иво Иванов), Искрен Писаров, Васил Велев (65-Любомир Божинов), Преслав Йорданов, Димитър Телкийски, Коста Янев;

- за "Черноморец": Стоян Колев, Траян Дянков (84-Венелин Филипов), Енис Хайри, Николай Николов, Лоривал Асис (78-Борислав Балджийски), Венцислав Христов (57-Георги Андонов), Абел Анеси, Яни Пехливанов, Радостин Кишишев, Жереми Фо-Поре и Жужу.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна