Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Рашков-младши беше осъден на 8 месеца затвор

Снимка: Архив

На осем месеца затвор беше осъден внукът на Кирил Рашков от районния съд в Асеновград. Рашков-младши беше признат за виновен за отправената заплаха за убийство към Веселин Христов, близък на прегазения на 23 септември Ангел. Внукът на цар Киро трябва да заплати на ищеца и две хиляди лева за нанесените му неимуществени вреди.

По време на заседанието защитата на Христов поиска от съда Рашков да получи близка до максималната за това престъпление присъда - пет години лишаване от свобода. От своя страна прокуратурата пледира за четири години затвор, които могат да бъдат сведени до две години и осем месеца, след като обвиняемият направи пълни самопризнания.  В последното си изказване пък той заяви, че съжалява за стореното и помоли за условно наказание.

Жители на Катуница, които очакваха решението на съда, посрещнаха  присъдата със скандирания "България на протест" и заявиха, че тя е позор за съдебната система. Хората обявиха, че заради паметта на Ангел и Павел ще продължат да търсят справедливост. 

Недоволство имаше и от страна на ищеца, който беше категоричен, че ще обжалва. Намерение за обжалване изрази още майката на Кирил Рашков. Прокуратурата от своя поясни, че първо ще се запознае с мотивите на съда и едва тогава ще прецени дали да протестира.

Срокът за внасяне на жалбите е 15 дни.

Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна