Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ и КТ “Подкрепа” ще се срещнат с парламентарната група на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

КНСБ и КТ “Подкрепа” ще се срещнат с парламентарната група на ГЕРБ. Двете страни ще обсъдят пенсионната реформа и вдигането на възрастта за пенсиониране с 1 година от 2012-та. Синдикатите ще представят своите аргументи против това намерение. Те все още нямат уговорена среща с премиера Бойко Борисов.

По-късно ръководствата на КНСБ и железничарския синдикат ще обсъдят със засегнатите общини последиците от съкращаването на 150 влака. Поканени са кметовете на населените места, където предстои да се съкращават влакове, както и представители на Националното сдружение на общините.

Преди дни председателят на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров увери, че съкращенията на линиите са необходими:

БДЖ има право да съкрати тези влакове, поради това, че те са неефективни. Със съкращаването на тези влакове ще бъдат коригирани едни погрешни действия в миналото и ще се създадат условия са бъдат погасени част от задълженията към банките кредитори.

Пред "Хоризонт" кметът на Мъглиж Господин Господинов заяви, че БДЖ спира и влакове, които са пълни и превозват работници и ученици.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна