Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български производители на мебели търсят реализация на руския пазар

Снимка: БНР
Българските производители на мебели търсят реализация на руския пазар. 10 фирми представят своята продукция по време на Mеждународнoто изложение за мебелна промишленост и интериор "Мебел 2011" в Москва.

Московското изложение "Мебел" има 35-годишна история и е най-голямото в този бранш в Русия. Организира се на територията на най-големия московски изложбен комплекс "Експоцентър". Тази година в него участват над 1 000 изложители от 35 държави с надеждата да пробият на капризния и пренаситен местен пазар.

Предимството на българските производители е в качеството и конкурентните цени, убеден е Живко Йовчев - управител на мебелна фабрика в Петрич.

Стоката, която предлагаме, е по-различна от тази на руските фирми и е много качествена. Мебелите се харесват и от търговците, които минават оттук, проявяват много голям интерес. Много е трудно тук с митата, с техните закони и ако не е толкова тежка процедурата, Русия ще бъде невероятен пазар.

Българското участие в мебелното изложение е с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия. Тази година то е рекордно не само като брой участници, но и като изложбена площ.

Информация на кореспондента на БНР в Москва Васко Михайлов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна