Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е подготвила инфраструктурни проекти за около 10 млрд. евро

Снимка: БГНЕС

България е подготвила инфраструктурни проекти за около 10 милиарда евро, които да бъдат финансирани до 2020-а година от Европейския фонд за свързаност. Това съобщи Димитър Савов, който отговаря за национална транспортна политика в министерството на транспорта. Пред участниците във форума "Югоизточна Европа - икономически растеж в турбулентни времена" Савов каза, че ако българските проекти са подготвени добре, със сигурност ще бъдат финансирани от Европа, тъй като са част от важните за Съюза коридори:

Затова ние сме подготвили проекти на много голяма стойност - за близо 10 милиарда евро. Досега не се усвояваха фондовете, защото се губеше време - докато подготвиш проекта, докато минеш всички процедури. Ние вече имаме обица на ухото и знаем, че като започне следващият програмен период, ние трябва да сме подготвили всички проекти, за да почнем да строим и усвояваме от първия ден.

Един от много скъпите проекти, които ще се подготвят, е железницата Русе-Видин. Той е приоритетен проект за ЕС и ние сме длъжни да го развиваме. П
ри пътищата - магистрала "Хемус".




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна