Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 15 души са загинали при бомбени атаки в Ирак

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Най-малко 15 души са загинали при бомбени нападения в централната част на Ирак. Това са съобщили служители от иракските сили за сигурност и лекар за агенция Франс прес.

При първата атаката бомби били разположени от двете страни на пътя от град Абу Гариб, който се намира западно от Ирак, до град Фалуджа. При експлозията пострадал камион, превозващ строителни работници, обяснил за Франс прес лейтенант Омар Заубай от полицията в Абу Гариб. В болницата във Фалуджа са били докарани "седем тела и седем ранени" човека, двама от които по-късно починали, допълнил информацията доктор Омар Дели от медицинското заведение.

Служител от иракското вътрешно министерство обявил, че загиналите при атаката до Абу Гариб са осем, а 13 са били ранени. Той съобщил също, че три бомби са избухнали в квартал Бааб ал-Шарки в централен Багдад. Взривовете са отнели живота на седем човека, а 28 други са били ранени.

В същото време служител от министерството на отбраната казал, че загиналите при експлозията в Багдад са осем, а 13 са получили наранявания.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени