Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: По случая с Яна Кръстева са събрани годни доказателства

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов смята, че Апелативният съд често е приемал странни и абсурдни, по думите му, решения. Като пример Цветанов посочи освобождаването на Пламен Трифонов - заподозрян за убийството на Яна Кръстева, както и случаи като "Дилърите" и "Наглите".

Според вътрешния министър, по случая с Яна Кръстева са събрани годни доказателства, а полицаите са действали професионално. Цветанов потвърди, че са започнали още разпити и уточни, че от убийството до момента МВР работи активно по случая.

Георги Петров, таксиметровият шофьор, който внезапно, четири месеца след убийството на Яна, разказа по Нова телевизия как е видял Пламен Трифонов в нощта на убийството заедно с лице от ромски произход, беше разпитан пред съдия. Той не беше много словоохотлив пред журналистите, но чрез адвокатите на Трифонов стана ясно, че поддържа своята версия, макар да дава доста объркващи обяснения на това къде е бил, кога ги е видял и защо чак сега е проговорил.

Всъщност, оказва се, че той е бил провокиран да си спомни за случилото се, след като е видял телевизионна изява на майката на Трифонов, която твърди, че в нощта на убийството е била със сина си. Това много го възмутило и той решил като честен гражданин да дойде и да разкаже пред разследващите това, което знае.

По-рано днес Николай Русинов, мъжът, който, както стана ясно, в нощта на убийството е бил с Яна (това се потвърждава не само от неговите показания, но и от Джи Пи Ес връзките, които са проверявани, беше извикан в СДВР. Той дойде без адвокат, отказа всякакъв коментар. Според официалната информация е трябвало да се извършат следствени действия, свързани с психиатричната експертиза, която му е назначена малко след първия му разпит.

Адвокатите на Пламен Трифонов коментират случващото се с желание на разследващите да запазят гореща линията, водеща към техния клиент и обещават да направят всичко възможно да докажат, че Трифонов е невинен. Те казаха, че са научили за разпита случайно.

Всеки един от вас, които сте срещу мен, бихте могли да сте в положението на Пламен Трифонов. И ако това не е станало ясно на прокуратурата, защото и те са хора, кактно и ние, мисля, че трябва да работят и в защитна версия. Мисля, че до момента защитата, която е била на Пламен Трифонов, съвсем умишлено, заедно с водещите разследването, са манипулирали доказателства и не са събирали такива. Ние молим и апелираме към медиите, както и към всички, които са виждали Пламен в този район преди тази дата, да дойдат и да помогнат на това момче, което няма нищо общо със случая., заяви адвокат Ренета Станчева.

Ако има още някой, който е видял нещо, да дойде, защото крайно време е да приключим с тези кошаревски свидетели., призова и адвокат Иван Антонов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна