Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова за организацията на движението, ако тракторите дойдат в София

Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни за "Хоризонт" как ще се развие протестът на зърнопроизводителите, ако те все пак решат да влязат в София със своите машини:

Ние не даваме разрешения, а правим съгласуване и организация на движението. Много съм благодарна на колегите от "Пътна полиция" и СДВР. Това, което сме успели да съгласуваме до този момент е, че вместо хилядата машини, които бяха поискали да дойдат в София преди няколко дни, да могат да влязат до 100-170, при това във време, когато няма интензивно движение в града и да се насочат да паркират така, че да не спираме движението по бул. "Цар Освободител", както и по бул. "Дондуков", а в същото време през деня хората, които имат такова заявено желание, да изразят своя протест.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Същевременно от Столичната община съобщиха, че заради протеста на зърнопроизводителите от 21.00 ч. днес до същия час на 8-и декември се забранява престоят и паркирането, с изключение на тракторите на участниците в протеста, по бул. "Княз Ал. Дондуков" между ул. "Сердика" и ул. "Бачо Киро", както и на паркингите на пл. "Св. Ал. Невски".

До 7.00 ч. на 2-и декември се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски" и по ул. "11-ти август" между ул. "Оборище" и ул. "Московска".

Организаторите на протеста се задължават да спазват Закона за движение по пътищата. Контролът е възложен на "Пътна полиция".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна