Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключиха ремонтите на републиканските пътища от Силистра за Русе и Добрич

Снимка: БГНЕС

Приключиха ремонтите на републиканските пътища от Силистра за Русе и Добрич. Премиерът Бойко Борисов преряза лентите на две изцяло обновени пътни отсечки с обща дължина 167 км. Общата стойност на ремонтите е над 100 млн. лв. Европейската инвестиционна банка е осигурила 2/3 от средствата, а останалите са от републиканския бюджет. Премиерът обеща, че държавата ще продължи да инвестира в инфраструктурата на областта:

167 километра! Днес пускаме прекрасен път! За над 100 милиона е инвестицията, която държавата прави. И към близо 50 милиона са за 107 километра Силистра-Шумен.

Ремонтът на пътя Силистра-Шумен трябва да приключи за 15 месеца. Според Бойко Борисов, протестът на земеделските производители е неуместен, защото субсидиите в сектора са с 20 милиона лева повече от миналата година:

Помагаме на тези, които гледат краставици. И на прасетата, и на птиците, на всички помагаме. На зърнопроизводителите - най-много. А в София да ме задръстват с трактори и то на милионери, считам, че не е правилно. По повод протестната вълна в страната премиерът заяви: Ако не им харесва, че им правим пътища за по 100 милиона, на ден - стотици километри пътища, да правят протести. И да върнат тези, които са им продали всичко. Помните ли този път как изглеждаше преди две години.


Маргарита Иванова - кор. на БНР в Силистра

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна