Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС застават зад протестите на зърнопроизводителите

Снимка: БГНЕС

От ДПС застанаха зад протеста на зърнопроизводителите. Алиосман Имамов обясни, че една от най-важните причини, заради които ДПС подкрепя протеста, е, че те са били излъгани.

Много земеделски производители са взели кредити, като са разчитали на определен размер на субсидиите, които ще получат след изборите. Сега се оказа, че те няма да получат това, което са очаквали и изпадат в много трудна финансова ситуация. Очевидно ГЕРБ се очертава като една класическа буржoазна градска партия и според мен е нормално да се гледа на тези протести като алтернатива, селска, земеделска алтернатива на това, което върши тази партия в момента. Ние сме готови да подкрепим всички справедливи искания на земеделците, независимо от това в кой бранш работят. Искания, които биха осигурили едно успешно развитие на този отрасъл, България има нужда от това.

От ДПС казаха, че няма да подкрепят предложения по бюджет 2012, които засягат приходната част и дефицита. Партията обаче ще застане зад всички идеи за преструктуриране на разходната част и които правят разходите по-ефективни от гледна точка на макропараметрите на бюджета.

Добромир Видев

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна