Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Тевес се разбра с "Милан" за личните си условия

Снимка: БГНЕС

Аржентинският нападател Карлос Тевес постигна договорка за личните си условия с "Милан", съобщи вицепрезидентът на италианския гранд Адриано Галиани.

Тевес е собственост на "Манчестър Сити", но в началото на седмицата от ръководството на лидера в английската Висша лига позволиха на агента на нападателя да започне преговори за евентуален трансфер на "Сан Сиро".

"Имаме договорка с играча. Пратихме и нашето предложение до "Манчестър Сити": преотстъпване под наем до края на сезона без финансов иск с опция за закупуване след това при определени условия", обясни Галиани.

Според италианските медии Тевес е постигнал договорка с "Милан" за заплата от 3 милиона евро за втората част от сезона, а след това за възнаграждение от 5 милиона евро плюс бонуси за следващите три години.

В момента аржентинецът получава по около 10 милиона евро на сезон в "Манчестър Сити".

"Той се отказва от доста пари. Ситуацията за него в момента обаче е неприемлива, въпреки че Сити се бори за титлата във Висшата лига и в Шампионската лига. Тевес е страхотен футболист, а не играе. Той иска да дойде при нас. Първата част от трансфера е осъществена. Сега очакваме отговора на Сити", каза Галиани.

Тевес изпадна в немилост пред мениджъра на Сити Роберто Манчини в края на септември, след като отказа да влезе като резерва при гостуването на "Байерн" Мюнхен в Шампионската лига. Нападателят обясни, че не е бил разбран от Манчини и отрече да не е спасил указанията на треньора. Въпреки това, аржентинецът беше отстранен от отбора за две седмици и в последствие не е играл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна