Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетбол - обзор 2011

Снимка: Архив

 

Баскетболът изпраща една тежка година. Само за няколко месеца обществеността на оранжевата топка се раздели не само със своя президент Михаил Михов, но и с много треньори, бивши големи състезатели, деятели. Начело на федерацията застана Георги Глушков. Сътресенията не бяха малко, а и финансова криза засегна федерацията. Това стана в година, в която мъжкият тим участвува на европейското първенство в Литва, където записа 2 победи и бе на път да прескочи предварителната група.

Женският отбор, който се добра до допълнителните квалификации за европейското първенство, отново остана извън борда. Но пък зарадва с играта си в повечето срещи.

В клубните отбори се запази хегемонията на "Лукойл" при жените и мъжете, но и двата шампионата станаха далеч по-интересни и равностойни - с тимовете на "Левски", "Монтана", "Ямбол", "Дунав". Кризата сви покупката на чужденци и всички лека-полека се връщат към изворите - т.е. към българските състезатели, където има бъдеще при 18-годишните. Те станаха първенци в група Бе на европейския шампионат. Българи спечелиха и първото място в първия световен шампионат за младежи в играта 3 на 3.

За изминалата година и за най-важното през следващата, Ивайло Герчев разговаря с президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени