Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биатлон: Клечеров 25-ти на 12 километра и половина в Хохфилцен

Михаил Клечеров зае 25-то място в преследването на 12 километра и половина - старт от Световната купа по биатлон в Хохфилцен, Австрия
Снимка: Интернет

 

Михаил Клечеров завърши 25-ти с една грешка в стрелбата в преследването на 12 километра и половина - старт от втория кръг за сезона на Световната купа по биатлон в Хохфилцен, Австрия. Победител стана норвежецът Емил Хегле Свендсен, след като направи 2 грешки в 4-ти си стрелби и завърши с време 33,09.0 минути. Втори завърши носителят на Световната купа за миналия сезон Тарей Бьо от Норвегия - той направи една грешка в стрелбата и изостана само с една стотна от секундата от победителя. Бенямин Вегер от Швейцария завърши трети също с една грешка на огневия рубеж и на 4.9 секунди зад победителя.

Красимир Анев е 29-ти с три грешки и с изоставане от 1,48,3 минути, а Мирослав Кенанов не завърши. Той се отказа след третата срелба вероятно поради контузия.
В генералното класиране за сезона след 5 старта начело в класирането с по 225 точки са Карл Йохан Бергман от Швеция и Емил Хегле Свендсен от Норвегия. Трети е Тарей Бьо с 205 точки.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!