Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аврамова 8-ма на 50 метра гръб на Евро 2011

Снимка: Архив

 

Екатерина Аврамова завърши на 8-то място във финала на 50 метра гръб на европейското първенство по плуване в 25-метров басейн, което се провежда в полския град Шчечин. Българката постигна време 27,42 секунди и завърши на 1,19 секунди от победителката и носителка на златния медал Анастасия Зуева от Русия. На 2-то място се нареди Джорджа Дейвис от Великобритания с време 26,93, а бронзовото отличие стана притежание на Симона Баумртова от Чехия с 26,94.

Аврамова два пъти подобри националния рекорд в тази дисциплина, като времето й 27,30 от полуфинала е новото най-добро време за България в тази дисциплина. Тя се представи на много добро ниво на полуфиналите, където се нареди 3-та в своя поток.

Европейските шампиони в още 7 дисциплини бяха определени във втория ден на надпреварата - при мъжете Сергей Фесиков от Русия взе златото на 100 метра
свободен стил, а Матеуш Шамримович от Полша стана първи на 1500 метра свободен стил. Фабио Скоциоли от Италия е първи на 50 метра бруст, а Ласло Чех от Унгария победи на 200 метра бътерфлай. При дамите Мирела Белмонте от Испания триумфира на 400 метра свободен стил, Тереза Михалик от Германия победи на 100 метра съчетано, а щафетата на Дания победи на 4 по 50 метра съчетано.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени