Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов запис със СРС разкрива как антимафиоти опитват да разкрият шефа на "Наглите"

Станимир Флоров
Снимка: БГНЕС

По делото срещу групата на "Наглите" беше излъчен пореден запис, направен със специални разузнавателни средства (СРС). В записа висши антимафиоти убеждават Любомир Димитров, по прякор Гребеца, да им каже кой е мозъкът на групата за отвличания.

Статут на защитен свидетел и гаранция, че онова, което ще разкаже, няма да стигне до другите от групата, е искал Димитров. Лично шефът на ГДБОП Станимир Флоров и заместникът му Валентин Цоновски си говорят с Гребеца на "ти", като по време на разговора-разпит се чува как Флоров разговаря по телефона с вътрешния министър.

Записът е направен през януари миналата година. Още на предишното заседание, когато прозвучаха първите записи, Гребецът казва, че в отвличанията и убийствата на хора от групата е замесен "сериозен човек, който не е бандит". Днес се чува как на въпрос на Флоров: "Ще говориш ли за връзките на Алексей Петров с групата?" Гребецът отговаря с уклончивото: "Не съвсем".

В съдебната зала прозвуча също как, за да предразположи Любомир Димитров, Станимир Флоров му обещава: "Ще се грижим за теб, ще те пазим, ние нямаме ли достойнство, бе човек, дай ги тези хора, за да ги смачкаме", както и го уверява, че разпитът им не се записва.

Информация на Силвия Великова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна