Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Симеонов: Неприязънта на правителството е сигурен знак, че добре защитаваме работниците

Снимка: БГНЕС

Няма друга организация на бизнеса в България, която да е с повече членове от Българската търговско-промишлена палата, каза за "Хоризонт" председателят й Цветан Симеонов по повод приетите на второ четене промени в Кодекса на труда.
Според Симеонов, лошото е, че тези поправки ще оставят само представители на едрия бизнес в Тристранния съвет, което не е в интерес на правителството и то вероятно пак ще опре до Българската търговско-промишлена палата, ако желае да чуе гласа на малките и средните фирми.

98% от членовете на палатата - повече от 48 000 фирми са малки и средни предприятия. Цветан Симеонов увери, че търговско-промишлената палата ще продължи да защитава техния интерес, но не през Тристранния съвет:

БТТП не е закрита. Тази неприязън, която проявява правителството, е очевидно доказателство, че ние си изпълняваме добре задълженията по защита на нашите членове. Може би няма да става чрез Националния съвет за тристранно сътрудничество, но има хиляди други канали, по които гласът на малките и средните предприятия да стигне до когото трябва.

Според Симеонов, БТТП вероятно е ощетена от правителствено обещание към други организации, поискали да са единствени представители на работодателите в тристранния съвет.

Репортаж на Олга Иванова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна