Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Под заглавие "Дянков забрани Дядо Коледа" Стандарт съобщава, че заради кризата и за икономии няма да има празничен новогодишен купон във финансовото министерство. Премиерът обикновено черпи с по чаша вино за Коледа и Нова година, но този път още нищо не е казал, допълват от Министерския съвет.

Стандарт съобщава, че гурбетчиите пращат в България средно по 2.2 млн. лв. на ден. Така общата сума на емигрантските пари, постъпили у нас за първите 10 месеца на годината достига 660 млн. лв.

Под заглавие "Не вярваме на докторите, лекуваме се сами" Новинар дава подробности за проучване, според което България е на челно място в Европа по некачествено здравеопазване. Темата е водеща и за Дума, където заглавието гласи: "4.8% одобряват здравеопазването у нас". "82% от българите са на мнение, че здравната ни система има нужда не просто от реформа, а от радикални промени, посочва Дума.

24 часа съобщава за тълкувателно решение на Върховния съд, според което лекарите няма да бъдат съдени за подкуп като длъжностни лица. Само началници в държавни болници са длъжностни лица и може да бъдат подвеждани под отговорност, отбелязва изданието.

Съботният очерк на часовия вестник е посветен на демографските прогнози за България. Заглавието е: "Българинът: на 42, с високо кръвно и дете и половина".

"ВУЗовете няма да вдигат парите за висше", съобщава Монитор, но уточнява, че ректорите ще имат право да стимулират отличниците и социално слабите младежи за сметка на вечните студенти, които влачат изпити с години.

Сега избира за водеща тема данните на Сметната палата за разходите на партиите и кандидатите за изборите тази есен. "ГЕРБ вложи най-много в кампанията за президент. Камелия Тодорова събрала повече дарения от Меглена Кунева", констатира изданието.

"Стоичков иска от Ромарио честен съд за Боевски" пише Труд. Под заглавие "Шифърът на Бойко Борисов - скритото "Аз" на премиера" вестникът разказва за тълкуванието на графолог, психолог и психиатър на една от скиците на премиера, направена на заседание на Министерския съвет. Вестникът се обърнал към експертите, без да издава чия е рисунката.

"Билетите за пътуване по Коледа свършват" е показала проверка на "Труд". От 15 декември се продават билети за дневните влакове по Коледа, без в БДЖ да са сигурни, че стачката ще е прекратена дотогава, посочва вестникът и допълва, че автобусните фирми имат готовност да пуснат извънредни автобуси на 23 и 24 декември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени