Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свидетел посочи Никола Филчев като поръчител на убийството на ямболска адвокатка

Пореден свидетел по делото за смъртта на ямболската адвокатка Надежда Георгиева посочи бившия главен прокурор Никола Филчев като поръчител на убийството й. Седемдесет и осем годишният затворник Илия Николов заяви под клетва, че един от подсъдимите - Пламен Калайджиев, му разказал как с жена си са заклали Георгиева по поръка на Филчев. Николов твърди, че това станало през 2003 година, когато деляли обща килия. Калайджиев отрече категорично да е разказвал на Николов каквото и да е във връзка с убийството на адвокатката.

Единственото, което аз виждам като вярно, е това, което, според мен, е чел по пресата или евентуално му е било казано да каже тук. За мен не е обяснимо неговото присъствие тук. Да предположим, че сме били заедно, защото не вярвам прокуратурата да направят такава грешка да не сме били заедно, а да го докарат тук. След десет години да си спомни какво съм му казал, просто вие преценете за какво става въпрос. Аз съм бил 2003 в ареста, сега сме 2011, сега пише писмо и се е сетил., каза Пламен Калайджиев.

Надежда Георгиева беше убита през 2000 година. Подсъдими за смъртта й са Пламен Калайджиев, съпругата му Димитринка и Орлин Аврамов. Очаква се делото да приключи в средата на януари.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна