Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна Петият национален сбор на партия "Атака"

Триста петдесет и двама делегати гласуваха "за" откриването на Петия национален сбор на партия "Атака". Форумът трябва да определи дали Волен Сидеров ще остане лидер.

При строг подбор на медиите, отрязаващи събитието, Волен Сидеров откри Националния сбор на партията. Евродепутатът Димитър Стоянов обеща на медиите да присъства на сбора, но след телефонен разговор обясни, че няма да участва в сбор с подставени структури и подменен дневен ред, в който липсва точка за изборните резултати на "Атака". Триста осемдесет и един делегати на Петия национален сбор на "Атака" единодушно гласуваха за освобождаването на Димитър Стоянов като член на националния сбор. Макар от пазарджишката организация на "Атака" да поискаха скандалният депутат да бъде изключен и от партията, това не може да стане, защото точката не е включена в дневния ред на националния сбор, обясни заместник-председателят на "Атака" Павел Шопов. Димитър Стоянов преди месец поиска оставката на лидера на "Атака" Волен Сидеров, заради лошите изборни резултати.

В отчетния си доклад Волен Сидеров говори по актуалната тема за четиримата депутати, напуснали днес парламентарната група. Според него, най-вероятно и те ще обявят, че подкрепят партия ГЕРБ и ще се присъединят към нея. Сидеров припомни, че управляващите са му били обещали, че никога няма да приемат депутати от "Атака", но това не се е случило. Волен Сидеров посочи в доклада си, че в началото членовете на партията са подкрепили управлението на ГЕРБ, защото са повярвали на предизборните им обещания и най-вече на това, че това ще бъде пътят на националното въздигане, нещо, което не се е случило. 

За получения по-рано днес сигнал за бомба на мястото, където се провежда Националния сбор, от "Атака" обвиниха министър-председателя Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, които нееднократно заявявали, че ще забранят партията и затова днес са поискали да осуетят провеждането на националния й сбор.

След като се оказа, че сигналът за бомба е фалшив, от "Атака" са се подписали, че форумът ще се проведе.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени