Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Страните по делото срещу "Наглите" изслушаха как един от подсъдимите е станал защитен свидетел

Как един от групата на "Наглите" от подсъдим е станал защитен свидетел изслушаха страните по делото срещу групата за отвличания. Лично заместник-главният прокурор Бойко Найденов убеждава Валентин Михайлов, по прякор Ихтиманския, да съдейства на разследващите. Разговорът на Найденов с Ихтиманския е от 17 декември 2009 година, дни след операция "Наглите-1" и "Наглите-2", когато в ареста са 23 души - факт, с който Найденов мотивира Михайлов да проговори, защото ако не той, друг щял да го направи.

Срещу подробности по начина, по койта са набелязвани жертвите, после похищавани и накрая освобождавани срещу пари, Ихтимански получава оферта той и семейството му да влязат в програмата за защита на свидетели. Преди да реши, Валентин Михайлов иска да говори с жена си и детето си и те са доведени при него в ГДБОП.

От записа, излъчен в съдебната зала става ясно, че съпругата приема драматично необходимостта да напусне страната за известно време, а Михайлов я успокоява, че ще е най-много за година, докато се забрави случая. Посредник на срещата е заместник-шефа на антимафиотите Валентин Цоновски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна