Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов с 3 от 5 срещу "Уигън"

Снимка: ЕПА / БГНЕС

 

Димитър Бербатов реализира хеттрик при победата на шампиона "Манчестър Юнайтед" над "Уигън" с 5:0 в мач от 18-ия кръг на Висшата английска лига. Бербатов се разписва във втори пореден шампионатен мач за "червените дяволи", след като бе точен и при успеха с 5:0 над "Фулъм" на 21-ви декември. Българският футболист, който игра цял мач и започна като титуляр едва във втори двубой за "Юнайтед" от началото на сезона, бе точен в 41-та, 58-та и 78-та минута от дузпа. За Бербатов това е пети хеттрик във Висшата лига и общо девети в кариерата му. По едно попадение за домакините добавиха Джи-Сун Парк в 8-та минута и Антонио Валенсия в 75-та. След този успех "Манчестър Юнайтед" събра 45 точки актив и се изравни с лидера "Манчестър Сити", който направи 0:0 като гост на "Уест Бромич".

В 41-та минута Димитър Бербатов се разписа от близо след асистенция на Дарън Гибсън. 2 минути преди това "Уигън" остана с 10 души на терена след червен картон на Конър Сеймън за нарушение срещу Майкъл Карик. В 58-та минута Антонио Валенсия намери Бербатов, който от центъра на наказателното поле не сгреши. В 78-та минута българският нападател оформи своя хеттрик, след като реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Антоан Алкарас срещу Джи-Сун Парк.

"Манчестър Сити" не успя да победи като гост "Уест Бромич", завършвайки 0:0. но с третото си равенство за сезона "гражданите" остават начело в класирането с по-добра голова разлика от "Юнайтед". Марио Балотели уцели гредата, а гол на Сити бе отменен поради засада.

"Челси" и "Фулъм" направиха равенство 1:1 в дербито на западен Лондон. Равенството е трето поредно за "сините", които бяха домакини в двубоя. "Белите" пък реализираха своя пети гол в мачовете далеч от дома през сезона. "Челси" поведе в резултата чрез Хуан Мата, който с удар от наказателното поле в самото началото на второто полувреме. В 57-та минута обаче "Фулъм" стигна до равенството чрез Клинт Демпси, който отблизо засече центриране отдясно на Браян Руис. До края на срещата домакините се опитаха да стигнат до победата, но пропуски направиха Флоран Малуда, Фернандо Торес и Хуан Мата.

Мартин Петров игра пълни 90 минути при домакинската загуба на "Болтън" с 0:2 от "Нюкасъл". За гостите точни бяха Хатем Бен Арфа в 69-та и Демба Ба в 71-та минути. Така "Болтън" остана на предпоследното място в класирането с едва 12 точки от началото на сезона.

"Ливърпул" направи разочароващо домакинско равенство 1:1 с последния "Блекбърн", въпреки че капитана Стивън Джерард се завърна след двумесечно отсъствие поради контузия. Макси Родригес изравни за "Ливърпул" след удар с глава в 53-та минута, а преди това Чарли Адамс си отбеляза гол малко преди почивката.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна