Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" взе албански национал, новите вече са шест

Снимка: Архив

Ръководството на "Литекс" договори албанския младежки национал Армандо Ваюши. На халфа ще бъде предложен договор за 3,5 години.

Контрактът ще бъде подписан, след като Ваюши премине медицинските прегледи. По сделката ловчанлии ще платят на "Влазня" (Шкодра) 40 000 евро.

Заплатата на Армандо Ваюши в Литекс пък ще бъде 2000 лева на месец. Той е шестият нов футболист в зимната селекция на шампионите, която до 10 януари ще бъде напълно завършена. До момента ловчанлии си осигуриха услугите на Васил Божиков, Илко Пиргов, Галин Иванов, Томи Костадинов и бразилеца Марсело Никасио.

Ваюши е роден на 3 декември 1991 г. Футболист на годината на Албания за 2011 г. и талант №1 на сезон 2010/11г. заедно с Одисе Роши от Кьолн. Интерес към него са имали "Аякс" и "Хамбургер". Армандо е играл девет мача за младежкия национален отбор на Албания. Дебютът му за представителния тим на Албания е на 21.6.2011 г. срещу Аржентина. Контролата се играе на стадиона на Ривър Плейт в Буенос Айрес и е част от подготовката на "гаучосите" за последното издание на Копа Америка.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна