Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ицо Папата имал спор с шефа на специализираната апелативна прокуратура

Снимка: Архив

Познавам и тримата задържани – братята от град Левски и Любо Илиев – Къдравия от Костинброд. Отношенията ми с братята са прекрасни. Единият дори ми е колега. Той също участва в Мешерето. Това ме изненада страхотно. Никога не съм допускал, че те може да имат нещо срещу мен. Между нас никога не е имало конфликт. В Мешерето е имало спорове, но това е нещо нормално. Това каза в предаването „Преди всички” Христо Върбанов - Ицо Папата, чието убийство е било подготвяно, заедно с това на прокурора Олег Янев и Шмит Точев. Той изтъкна, че е разбрал за готвеното покушение от медиите.

Върбанов подчерта, че не познава прокурор Олег Янев, но е имал спор чрез медиите с прокурор Борислав Сарафов, който в момента е шеф на специализираната апелативна прокуратура.

Поводът за спора беше, че той защитаваше някои хора, които са извършили тежки криминални престъпления срещу мой първи братовчед, който беше застрелян в дома му. 

Христо Върбанов припомни, че срещу него е имало три опита за покушение, като за всичките е подавал сигнали в полицията и се е водило разследване.

До момента Върбанов не е викан за разпит в прокуратурата, но той очаква това да стане скоро.

Очаква се днес да бъдат повдигнати обвинения срещу задържаните трима мъже.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна