Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атентат отне живота на най-малко 25 души в Дамаск

От атентатите през декември пострада южно предградие на Дамаск
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Експлозия, причинена от "терористи", е разтърсила Дамаск и е довела до най-малко 25 жертви сред цивилните граждани и силите за сигурност, съобщиха сирийските държавни медии. Взривът се случва едва две седмици, след като двама атентатори-самоубийци отнеха живота на 44 души в Дамаск.

Атентатор-самоубиец е причинил експлозията, предаде Ройтерс. Атентаторът се взривил на светофар и убил и ранил десетки хора, повечето от които цивилни, съобщи сирийската държавна телевизия. Кадрите от мястото на инцидента показват също кръв и строшените прозорци на автобус, който прилича на полицейски.

"Мощната експлозия" избухнала в квартал "Майдан" в централната част на града, съобщи сирийската държавна телевизия. Най-малко 25 души са загинали, а други 46 са ранени при експлозията в сирийската столица Дамаск, съобщи сирийската държавна телевизия, цитирана от Франс прес. "Нападението е било извършено в гъсто населен квартал на работническата класа, близо до училище", обяви още телевизията.

Официалната информационна агенция САНА предаде за жертви сред жителите на столицата и членовете на силите за опазване на реда, но без да даде точен брой на загиналите. Множество сирени на линейки са били чути в центъра на града след взрива.

Експлозията се случва преди планираните масови протести от продемократични активисти. Те настояват наблюдателната мисия на Арабската лига, която е в Сирия от две седмици, да признае провала си да спре близо 10-месечните кръвопролития при смазването на протестите срещу президента Башар Асад.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна