Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул разгроми Олдъм с 5:1 за купата на Англия

Снимка: БГНЕС

Ливърпул разгроми с 5:1 играещия в Лига 1 (трето ниво) Олдъм в среща от третия кръг на турнира за Купата на Англия по футбол. Гостите от Олдъм вкараха първия гол в 28-ата минута чрез Роби Симрсън, но още до почивката Ливърпул насочи мача към своя победа, като Крейг Белами и Стивън Джерард вкараха за 2:1. Анди Керъл, който дойде преди една година от Нюкасъл, се разписа за първи път на "Анфийлд". Той беше точен в 89-ата минута, когато направи 4:1. Ливърпул плати за футболиста, който стана английски национал, 35 милиона паунда, но този играч зарадва запалянковците на своя стадион едва сега.

Гостите излязоха напред в резултата благодарение на чудесното попадение на Роби Симпсън, който шутира от 25 метра. "Червените" обаче бързо изравниха, след като Джонджо Шелви изработи попадението за 1:1. Негов удар се отклони в защитник на гостите и Крейг Белами при добавката изравни. В последната минута на първата част капитанът Стивън Джерард, измъчван от контузии в края на 2011-а година, направи 2:1 от дузпа. Белами върна жеста на Шелви в 68-ата минута, след като проби по крилото и върна топката в наказателното поле, откъдето за младока нямаше проблем да покачи на 3:1. Керъл вкара третото си попадение от началото на сезона, след като овладя топката на ъгъла на наказателното поле и я прати в мрежата. Стюърт Даунинг докара резултата до крайното 5:1 в края на добавеното време, а мачът завърши с разменени реплики с явни обиди между привърженик от трибуните и Томи Адейеми от Олдъм. Наложи се дори капитанът на домакините Стивън Джерард да потушава конфликта.

Основната част от програмата на третия кръг на Купата на Англия е днес, но супер-дербито между носителя Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед е в неделя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени