Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тошко Добрев: Решението на съда е политическо

Снимка: БГНЕС

Бившият изпълнителен директор на "Софийски имоти" Тошко Добрев получи 4 години затвор, а всички останали от съвета на директорите са невинни за сделки сключени преди 12 години.

Според Добрев решението е политическо и това е грешка, която ще бъде коригирана от следващите инстанции, когато няма да има европейски доклад и ще се правораздава по доказателства.

Делото е важно, защото е първото от мегаразследванията "Софийски имоти". Експертите са едни и същи.

Тошко Добрев намекна без да каже име, че това е дело, което е важно за бившия кмет и настоящ премиер, за да се установи, че в „Софийски имоти” е имало някакви злоупотреби и да се компрометират хората, които са ръководили някога дружеството.

Софийският градски съд освободи Георги и Васил Горанови, обвинени за подготовката на убийствата на прокурора Олег Янев, Цветелин Кънчев и Христо Върбанов. Подготовката е документирана от един анонимен свидетел, което според Наказателния кодекс не може да бъде достатъчно. Така че двамата братя Горанови може би вече са на свобода. Любомир Илиев остана в ареста, заради допълнително обвинение. Срещу него е свидетелствал явен свидетел. 
 

Целия коментар чуйте в звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна