Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Костов: Забавянето на селекцията в "Левски" ме тревожи

Николай Костов е притеснен от липса на нови попълнения в "Левски"
Снимка: БГНЕС

 

Забавянето на селекцията в "Левски" е тревожно, категоричен е старши треньорът на тима Николай Костов. Той иска да има пълен състав при заминаването на тима за Турция на 21-ви януари, защото по време на втория подготовителен лагер ще трябва да бъде изчистен съставът за пролетния полусезона в "А" група. Един от вариантите за нов нападател е юношата на "Реал" Мадрид - Гонсало Гарсия, който е бил предложен на "Левски" от кипърски мениджър.

"Вече започва да ни притеснява селекцията, защото времето минава и контролните мачове наближават. Надявах се вече да бъдем в пълен екип, но явно ще се забавят нещата. Желанието на всички е да привлечем нови играчи колкото се може по-бързо. Ще бъда доволен на един или двама нови, които ще дойдат от чужбина. Харесва ми Гонсало Гарсия, но той струва пари, както и всички добри играчи. По този въпрос, както и с тези, с които се разделяме, е хубаво да говорите с ръководителите.", заяви Костов.

Треньорът на "Левски" остана доволен от първия подготвителен лагер в Кипър, където "сините" наблегнаха на физическа подготовка и по-малко на работа с топка. В предпоследния ден от лагера "Левски" разби местния "Агия Напа" с 9:0, но според Костов това не бива да прави впечатление на никого.

"Доволен съм от настроението и работата на футболистите по време на подготовката, но не съм доволен от климатичните условия на лагера в Кипър. Може би нямахме късмет, защото трябваше да променим много тренировки заради дъжда. Победата в контролата не трябва да говори нищо, защото играхме с доста слаб противник. За нас беше важно настроението и всички футболисти да участват в
мача. Няма смисъл да правя глобален анализ на тази контрола. Важни са тези в следващия лагер, тъй като ще анализираме слабите места, върху които трябва да работим. Доволен съм от всички, футболистите са здрави. Много съм доволен от участието на младите ни играчи в подготовката и в тренировките с топка. Мисля, че имаме много добри таланти в подрастващото поколение. Те ще пътуват с отбора за втория лагер и имаме намерение да не ги връщаме във възрастовите им групи, а да ги оставим да се развиват с батковците. Футболистите свикват бързо с новите
методи, тъй като те не са сложни и са доста приятни. Резултатите ще покажат кой как е работил и как са се подготвили футболистите ни.", добави Костов.

Единственият проблем пред старши треньора на "Левски", освен забавената селекция, е контузията на Симеон Райков. Крилото на "сините" получи травма в аддукторите по време на тренировка в Кипър, но той ще се възстанови на време за първата контрола в Турция срещу "Рубин" Казан. Мачът е насрочен за 22 януари.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна