Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драмата за "Литекс" приключи, "оранжевите" тръгнаха за Турция след близо 10 часа на летището

Христо Янев отрече за конфликт с новия старши треньор на "Литекс" Христо Стоичков при заминаването на "оранжевите" за Анталия
Снимка: Официален сайт

 

Приключи 10-часовото чакане на футболистите на "Литекс" на аерогарата, след като малко преди 20 часа "оранжевите" най-накрая излетяха директно за Анталия. Шампионите пристигнаха тази сутрин в София като предварителният план бе да пътуват с два полета - най-напред от София до Истанбул и след това от Истанбул до Анталия, но лошото време край Босфора не позволи да бъде почистена пистата на летище "Кемал Ататюрк".

Полузащитникът на "Литекс" Христо Янев разсея слуховете за скандал със старши треньора на отбора Христо Стоичков. В последните седмици усилено се говореше за конфликт между двамата, който дори могъл да доведе до продажбата на халфа.
Няма никакви скандали. Не съм имал проблеми със Стоичков. Случиха се съвсем други неща, но не искам да обсъждам това сега, заяви Янев преди заминаването на отбора за Турция.

Той коментира накратко и досегашната зимна подготовка на отбора.

Всичко дотук е нормално. Имахме известни проблеми с тежките метереологични условия. Така е обаче за всички български отбори. Затова няма защо да се оплакваме. Сега настроението е на ниво, отиваме на лагер, където най-важното е да се подготвим игрово. Дойдоха доста класни футболисти. Всички ние сме длъжни да им помогнем да се адаптират достатъчно бързо. Ако го направят, ще вдигнат сериозно нивото и ще можем да преследваме по-сериозни цели, допълни Янев.

Доволни от подготовката до момента и от методите на новия наставник са помощник-треньорът на "Литекс" Петко Петков и голмайсторът на ловчанлии Светослав Тодоров.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени