Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендата Райън Гигс подписа нов договор с "Манчестър Юнайтед"

Снимка: Архив

Легендарният полузащитник на футболния "Манчестър Юнайтед" Райън Гигс подписа нов договор с клуба, съобщиха от английския шампион. Гигс дебютира за "червените дяволи" през март 1991 година и след това записа рекордните за клуба 898 мача. В тях уелсецът вкара 162 гола.

Когато подписах моя първи договор, никога не съм предполагал, че ще играя за Юнайтед в следващите 22 години. Чувствам се добре и знам, че мога да помогна на отбора да спечели още трофеи, заяви Гигс.

Когато триумфирах с рекордната 19-а титла на Англия с "Манчестър Юнайтед" миналия сезон, чувството беше невероятно. Много съм доволен, че съм част от всичко това, каза още 38-годишният бивш уелски национал.

Гигс е единственият футболист, който се е разписвал във всеки един от сезоните след създаването на английската Висша лига.

Райън е невероятен играч. Той е вдъхновявал много състави на "Юнайтед" под мое ръководство. Гигс е пример за всички останали футболисти. Той ще продължи да чупи рекорди, които няма как да бъдат задминати в бъдещето, заяви мениджърът на "червените дяволи" Алекс Фъргюсън.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени