Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стюарт Пиърс временен селекционер на Англия

Снимка: Архив

Стюарт Пиърс ще води националния отбор на Англия в предстоящия приятелски мач срещу Холандия на 29 февруари на „Уембли”, това разкри президентът на английската футболна асоциация Дейвид Бърнстейн на официална пресконференция в Лондон

Все още не е ясно дали Пиърс ще води отбора за постоянно. Пиърс получи това право след като вчера Фабио Капело подаде оставка като треньор на Англия.

Това стана факт след като селекционерът Фабио Капело подаде оставка.

Причината за оставката на Капело е скандалът, в който асоциацията в Англия отне правото на Джон Тери от Челси да бъде капитан на ”Трите лъва”, заради обидите на расистка основа срещу футболиста на Куинс Парк Рейнджърс - Антон Фърдинанд.

Решението на шефовете на футбола в Англия не се понрави на Капело, който ги разкритикува открито в интервю пред италиански медии.

В официално съобщения асоциацията съобщава:
След повече от едночасова среща, оставката на Фабио Капело бе приета и от този момент, той вече не е селекционер на Англия.
Все още няма яснота кой ще е новият селекционер на Англия, който да води отбора на финалите на европейското първенство в Полша и Украйна това лято.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна