Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Воденият от Красимир Балъков "Хайдук" (Сплит) с убедителна победа в Хърватия

Снимка: Архив

Воденият от Красимир Балъков отбор на "Хайдук" (Сплит) победи с категоричното 4:2 като гост НК "Загреб" в среща от хърватското първенство по футбол, с което съкрати аванса на лидера "Динамо" (Загреб) на пет точки. По-късно днес миналогодишните шампиони ще приемат петия в класирането "Осиек" в срещата си от 19-ия кръг на местното първенство.

Великолепен мач за гостите от Сплит изигра 25-годишният халф Анас Шарбини, който вкара два гола и подаде за други два. Той даде на два пъти аванс за отбора на Балъков с попадения в 19-та и 42-та минута, а Драго Гарбич в последните секунди на първата част и Анте Вукич след час игра оформиха изразителната победа на "Хайдук". Бешар Абдурахими и Дамир Шовсич бяха точни за домакините от НК "Загреб", но попаденията им не успяха да спрат "Хайдук" (Сплит), който изигра най-добрия си мач от началото на сезона в Хърватия.

"Това беше най-добрият ни мач, откакто съм в клуба. Играхме точно така, както исках и както загатнахме по време на подготовката. Денят е фантастичен за нашия отбор, но не бива да изпадаме в еуфория. Нужни са ни време и търпение, за да може нашият колектив да се сработи и да показва тази игра всеки мач", заяви Балъков на пресконференцията след мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени