Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" помага на "Милан" за титлата

Златан Ибрахимович вкара 3 гола във вратата на "Палермо" при успеха на "Милан" с 4:0 като гост
Снимка: БГНЕС

 

"Ювентус" направи грешка стъпка в борбата за титлата след 1:1 срещу гостуващия "Киево" в мач от 26-ия кръг на италианското футболно първенство. Така след трето равенство в последните си четири мача възпитаниците на Антонио Конте събраха 51 точки, но вече изостават на 3 точки зад лидера "Милан", макар че имат мач по-малко. "Ювентус" все пак запази серията си от 25 срещи без поражение от началото на сезона в калчото.

Двубоят започна добре за домакините, които откриха в 18-та минута. След центриране от фаул Джорджо Киелини засече в гредата, а Паоло Де Челие направи добавка с глава за 1:0. "Киево" се защитаваше добре и организираше опасни контраатаки при всяка възможност. В 43-та минута Алберто Палоски центрира добре в наказателното поле на торинци, но Паоло Самарко отблизо не намери целта. В 76-та минута "Киево" стигна до изравняване след удар на Букари Драме, който се отклони от защитника на домакините Леонардо Бонуки преди да спре в мрежата на Джанлуиджи Буфон. Това беше първи гол за сенегалеца в калчото.

В същото време "Милан" разгроми "Палермо" с 4:0 като гост и записа трета победа в последните си четири мача в калчото и се утвърди на върха на класирането с 54 точки. Златан Ибрахимович се завърна в състава на "росонерите" след 3 мача наказание с хеттрик за четвърт час преди почивката. Ибрахимович откри резултата в 22-та минута след подаване на Робиньо. 9 минути по-късно шведът удвои след нова асистенция на бразилеца, а в 37-та минута той направи резултата класически със страхотен удар от дистанция. Така Ибрахимович увеличи головата си сметка на 18 попадения за сезона, с което се изравни с лидера в калчото Антонио Ди Натале от "Удинезе". След почивката "Милан" продължа да контролира мача и Тиаго Силва оформи крайното 4:0 с глава след центриране на резервата Стефан Ел Шаарауи в 58-та минута.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна