Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Pepsi подписа спонсорски договор с Левски

Снимка: Архив
ПФК Левски вече има още един спонсор. Това е световно известната компания Pepsi. Договорът е за 2 години, а логото на компанията ще бъде поставено на стадион Георги Аспарухов.

Според световно признатата класация Interbrand Top 100 за 2011 г. Pepsi e една от 25-те най-високо оценявани марки на планетата със стойност от над 14,5 млрд. долара. У нас компанията  вече има сериозно присъствие във футбола и баскетбола. Логото на концерна стои и на Националния стадион „Васил Левски”.

„Много сме щастливи, че се свързваме с един уникален български футболен клуб, който има истински легендарен статус в страната. С това разширяваме присъствието си във футбола в България, а и в спорта тук като цяло. Вярваме, че на стадион „Георги Аспарухов” ни предстоят много победи и щастливи моменти за феновете.”, каза маркетинг директорът на Куадрант Бевъриджис Димитър Стаматов.

Това не е първият договор между "сините" и Pepsi. Преди 20 години американската компания бе основен спонсор на 26 кратните шампиони, като през 1992-а логото й стоеше дори върху на екипа на отбора.

Рекламни лица на безалкохолната напитка в света са Лионел Меси, Тиери Анри, Франк Лампард, Сеск Фабрегас, Кака, Фернандо Торес и Дейвид Бекъм.

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна