Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постъпленията в ТД на НАП Ямбол са с над 2 млн. лв. повече отколкото през миналата година

Постъпленията в офиса на Териториална дирекция на Национална агенция за приходите в Ямбол са с над 2 милиона лева повече в сравнение със същия период на миналата година.

През първите 2 месеца на 2012 година са постъпили общо 11,5 милиона лева от данъци и осигуровки. Приходите само от данъци са над 5,5 милиона лева, докато през февруари миналата година сумата е била под 4 милиона лева. Близо 2,3 млн. лева са постъпили от данъци на физически лица, но се очаква постъпленията да се повишат до 2 май, когато изтича срокът за подаване на годишните данъчни декларации по Закона за данъка върху доходите на физическите лица и внасяне на дължимия данък.

Половин милион лева са постъпленията от корпоративен данък, което е със 172 хиляди лева повече от внесените през 2011 година. Почти 3 милиона лева са постъпленията от ДДС, които също надвишават миналогодишните приходи. Сумата, внесена от жителите на област Ямбол за осигуровки, е близо 6 милиона лева, от които 3,5 милиона са вноски за държавно обществено осигуряване, а близо 2 милиона лева са здравни вноски, направени към Националната здравно-осигурителна каса.

Информацията е на Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени