Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венелина Венева, Петя Дачева и Андриана Бънова приключиха участието си на световното първенство по лека атлетика в зала

Снимка: Архив

Венелина Венева, Петя Дачева и Андриана Бънова приключиха участието си на световното първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в Истанбул.

Венева напусна шампионата, след като не успя да преодолее квалификациите. 37-годишната българка записа три неуспешни опита на първата си височина от 183 сантиметра. Квалификационната норма за класиране за финала в Истанбул е 195 сантиметра.

Петя Дачева също не успя да прескочи пресявките, въпреки че постигна личен резултат за сезона от 13 метра 63 сантиметра при първия си опит. Този резултат обаче се оказа достатъчен едва за 11-ото място в квалификационна група "А". Квалификационната норма от 14 метра 30 сантиметра преодоляха само две скачачки  - Ямиле Алдама от Великобритания с 14 метра 62 сантиметра и Олга Рипакова от Казахстан с 14 метра 39 сантиметра.

Андриана Бънова се провали в квалификациите на троен скок. 24-годишната ни лекоатлетка постигна 13 метра 50 сантиметра при първия и при втория си опит, но това се оказа достатъчно едва за предпоследното 13-о място в квалификационна група "Б".

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна