Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фабрис Муамба вероятно ще може отново да играе футбол

Снимка: БГНЕС
Бързото подобряване на състоянието на Фабрис Муамба през последните дни обнадеждава лекарите, че той може да се възстанови напълно от сърдечния удар, който получи.
 
23-годишният футболист на "Болтън" колабира в 41-ата минута на 1/4-финала от турнира за Купата на Англия срещу "Тотнъм" в събота и от болницата не даваха гаранции за живота му.

Мениджърът на "Болтън" Оуен Койл, който всеки ден е в болницата при Муамба, вчера сподели, че вече е разменил няколко думи с футболиста. Лекарите пък са дали надежда, че след пълното си възстановяване Фабрис ще може да се върне да играе на нивото, на което е бил преди инцидента.

Лекарите казаха, че и преди се е случвало при подобно състояние пациентите да се възстановят напълно, заяви Койл пред медиите. - Всеки случай е строго индивидуален и зависи от самия човек. Има две неща, които Фабрис притежава и които могат да му помогнат да преодолее това препятствие - млад е и има прекрасен живот. Да, той ще трябва да води битка всеки ден, да полага усилия при всяка следваща крачка, но мисля, че ще се справи. В такива моменти футболът изглежда маловажен, но ние вярваме, че Фабрис ще издържи на това изпитание и ще се върне на предишното ниво, допълни Койл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна