Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски Волей” триумфира с Купата на България

Снимка: Архив

Отборът на „Левски Волей спечели Купата на България по волейбол при мъжете за 2012 година. Пред близо 1100 зрители в Благоевград, „сините” победиха Арда (Кърджали) с 3:2 гейма, в отделните части 12:25, 25:23, 22:25, 25:19 и 17:15 точки.

Това е 21-та Купа на страната в историята на Левски и първа от 2006 година насам. Трофеят е първи в треньорската кариера на Георги Петров, който от началото на сезона води „сините”.

"Не знам дали е можело да бъда по-тежка и по-изстрадана победата. Много фактори натежаха, за да не играем това, което можем. Успехът го отдавам повече на психика отколкото на физика. Бяхме много неадекватни през цялото време, но все пак желанието ни надделя и победихме. Надявам се, че това бе един тест за отбора, за да можем да продължим да израстваме. Основата я имаме и остава да продължаваме да градим", коментира след двубоя наставникът на победителите Георги Петров.

"Не ни достигна малко късмет и малко съдийска подкрепа, за да спечелим. Имаше два момента в тайбрека, които наистина ще ги оставя без коментар. Мисля, че успяхме да покажем един хубав волейбол. Стана хубав мач, но в тайбрека, особено след 15:15, всеки можеше да победи всеки. В никакъв случай това няма да ни прекърши. Животът продължава. В крайна сметка това е просто една игра", сподели  треньорът на „Арда” Иван Халачев.

Разпределителят и капитан на „Левски Волей” Георги Братоев бе определен за най-полезен играч на финалния турнир. "Сините" взеха още три индивидуални награди - за най-добър блокировач Василий Петров, за най-добър нападател Симеон Александров и най-добър разпределител Георги Братоев. За другия финалист "Арда" остана само едно индивидуално отличие – това за най-добро либеро на Теодор Маринов.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!