Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" (Пловдив) освободи Милен Радуканов, Костадин Видолов ще води временно "канарчетата"

Снимка: Архив

Старши-треньорът на футболния "Ботев" (Пловдив) Милен Радуканов бе освободен от поста, след решение на съвета на директорите на клуба снощи. Заедно с Радуканов "Ботев" напуска и треньорът на вратарите Петко Петков. От днес отборът ще бъде воден от Костадин Видолов, който е назначен на поста старши-треньор временно. Негови помощници ще бъдат Левон Апкарян, Лилчо Арсов и кондиционният специалист Михаило Шекероски. Причина за решението на ръководството са незадоволителните резултати от старта на футболната пролет.

"Ботев" назначи Радуканов на 31-и октомври миналата година, но това с нищо не подобри резултатите на честващия тази година юбилей пловдивски клуб. Напротив - Радуканов имаше пълната власт да си направи селекцията, както и да води подготовка при отлични условия в Турция. Той обаче влезе в редица конфликти в клуба и не постигна нищо.

Според информации от Пловдив, съдбата на Радуканов на поста е била решена няколко дни преди вчерашния мач с "Етър", завършил 0:0. "Ботев" крета в средата на Източната "Б" група, а шансовете за промоция драстично намаляха.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна