Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" излъга "Левски" с гол на Янев, Йовов изпусна 3

Христо Янев се разписа за пореден път във вратата на "Левски" при успеха на ловчанлии с 1:0
Снимка: sportal.bg

 

"Литекс" победи "Левски" като домакин с 1:0, застигна "сините" в класирането и прати столичани на цели 6 точки зад вечния съперник ЦСКА. Единствения гол вкара Христо Янев в 32-та минута на двубоя след перфектно изпълнен пряк свободен удар. С поредните си пропуски за "Левски" пък се отличи Христо Йовов, който можеше да донесе поне точка на "сините".

Любопитното е, че мачът започна без нито един фен на "сините" да е на трибуните, след като близо 2 000 привърженици останаха извън пределите на стадиона. Причината за това е, че делегатът на срещата Лъчезар Димитров не допусна внасянето на генератора за уредбата на ултрасите. Първоначално феновете категорично отказаха да влязат на стадиона, но около четвърт час след началото заеха местата си.

Двата отбора си размениха по няколко положения, преди да се стигне до гола на Янев в 32-та минута. Бившият халф на ЦСКА стреля перфектно над стената и не остави никакъв шанс на вратаря на "Левски" Пламен Илиев.

Веднага след подновяването на играта Рамос пропусна най-чистото положение пред Илко Пиргов, останал очи в очи с вратаря на домакините. Христо Йовов се появи на мястото на Дарко Тасевски, като именно пред него се откриха няколко добри възможности, но Йовов пропусна всичките.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени