Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитникът на "Берое" Дюдоне Овона претърпя успешна операция. Дадоха базата на тима за 10 години

Снимка: БГНЕС

Защитникът на футболния "Берое" (Стара Загора) Дюдоне Овона бе опериран успешно, съобщиха от клуба. 26-годишният камерунец скъса скъса странична връзка на дясното коляно по време на мача от първенството срещу "Литекс" на 21 март в Стара Загора (1:1). Хирургическата интервенция извърши доц. Тони Георгиев в Медицинска академия в София. Операцията мина успешно и на 2 април Овона ще бъде изписан. Ще се наложи обаче той да носи шина за около месец, след което ще започнат и рехабилитационните процедури, обясни Георгиев.

Овона няма да бъде на разположение до края на сезона, но в "Берое" се надяват той да бъде напълно възстановен за началото на лятната подготовка. Нашите планове са Овона да се включи на 100 процента в подготовка за новия шампионат, каза спортно-техническият директор на старозагорския клуб Петър Хубчев.

От днес във фен-магазина на "Берое" в Стара Загора започна продажбата на билети за срещата от 22-ия кръг на шампионата срещу "Локомотив" (Пловдив). Мачът ще се изиграе на 2 април на стадион "Берое" от 17.30 часа. Цената на билета е 3 лева.

Днес стана ясно, че "Берое" взе базата си за ползване за срок от 10 години. Общинският съвет в Стара Загора гласува внесеното от кмета на града Живко Тодоров предложение "Берое" да получи базата си срещу инвестиционна програма от 4,5 милиона лева. Решението бе взето с 48 гласа "за", 1 "въздържал се" и 0 "против". Така "Берое" има безвъзмездно право на ползване на стадион "Берое", два от терените зад него и сградата с козирката. В това право не влизат двете лекоатлетически писти - на основния стадион и на тренировъчното игрище, и 8 от стаите в сградата с козирката.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна