Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дадоха на „Берое” базата и стадиона за 10 години

Снимка: Архив

Общинският съвет в Стара Загора даде на „Берое” да ползва безвъзмездно базата и стадиона за срок от 10 години. Внесеното от кмета на града Живко Тодоров в градския парламент предложение беше прието с 48 гласа „за” и 1 „въздържал се” срещу инвестиционна програма от 4,5 млн. лв. Така ръководството на тима ще може да ползва стадион "Берое", два от терените зад него и сградата с козирката. В това право не влизат двете лекоатлетически писти - на основния стадион и на тренировъчното игрище и 8 от стаите в сградата с козирката.

Инвестиционната програма през 2012 година предвижда още през тази година да бъде сменено тревното покритие, дренажа, поливната система и прилежащите съоръжения на стадиона, както и ремонт и преустройство на помещенията под козирката, като бъдат обособени помещения за зала за пресконференции, ВИП салон, нова стая за вътрешно наблюдение и сигурност, ремонт на санитарните помещения, довършване на оградите и подмяна на износените части с нови, както и изграждане на кабинки за продажба на билети и фен артикули.

Вече са извършени част от ремонтите предвидени за тази година - закупуване и монтаж на 2000 броя седалки, отговарящи на настоящите изисквания, реновиране на сектор "В", състоящо се от изграждане на нова конструкция и поставяне на седалки, както и преустройство на помещението за пране в треньорска стая. Започнаха вече и ремонтите на един от двата тренировъчни терена (този под бившия хотел Берое), на който се подменя дренажната система, сменя се поливната система и се поставя ново тревно покритие. На този терен ще бъде изградена и малка трибуна със седящи места. В програмата е включено и изкуственото игрище, където трябва да бъде подменена настилката и ремонтирана основата, както и да бъде закупена машина за поддръжка на терена.

Общата сума за всички дейности, които ще бъдат направени през 2012 година, е 1,5 млн. лв. За след 2013 г. са предвидени още 3 млн. лв., с които да бъде покрит стадиона и увеличени броя на седящите места. Предвижда се с леки конструкции, подобни на тези в Ловеч, да бъдат покрити с козирка всички седящи места на стадиона.

Стадион "Берое" е един от осемте, заявени от БФС за домакинството на Европейското първенство за юноши до 17 години през 2015 година, което страната ни спечели през миналата седмица.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна