Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборно състезание по фигурно пързаляне за първи път на Олимпийските игри в Сочи

Снимка: Архив

За първи път в историята Олимпийски игри ще започнат преди да са официално открити. Това ще се случи през 2014 година на Олимпиадата в Сочи с отборно състезание по фигурно пързаляне. В надпреварата ще участват 10 отбора, съставени от по един мъж и една жена, спортна и танцова двойка. Те ще се състезават в рамките на три дни за първия златен медал в дисциплината.

Ние сме развълнувани за въвеждането на отборното състезание в Сочи. Направихме това, тъй като както е известно, спестяваме една дисциплина при танцовите двойки. Първият ден на състезанието ще бъде още преди церемонията за откриването, а 10-те отбора ще участват в кратката програма. Петте отбора с най-високи оценки ще се класират за волната програма, обяви по време на Световното първенство в Ница Отавио Чинкуанта, президент на Международния кънки съюз.

Кои ще бъдат 10-те отбора в състезанието ще се реши в края на сезон 2012/2013. Домакините от Русия са фаворит за спечелване на златото в новата дисциплината.

Ако експериментът в Сочи е "успешен" има голяма вероятност отборното състезание да се въведе и в програмата на световните първенства.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени