Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският олимпийски комитет прие бюджет от 2 748 000 лева за 2012 година

Снимка: Архив

Българският олимпийски комитет прие годишен бюджет от 2 748 000 лева на редовното си общо събрание в гранд-хотел "София". "Не са много средствата, нито малко. Само за участие на олимпийските игри в Лондон и на първите зимни младежки игри в Инсбрук ще се дадат милион и триста хиляди лева. Държавата си е изпълнила ангажиментите към нас, благодарим и на спонсорите ни", каза председателят на БОК Стефка Костадинова.

Председателят на БОК изрази задоволство от спечелените квоти до момента. "Малко изоставаме в сравнение с миналата олимпиада в Пекин, защото тогава имахме 8 квоти в щангите и 12 във волейбола, но този и другия месец предстоят още квалификационни турнири и се надявам да попълним бройката. Очаквам квоти още от борбата, бокса, леката атлетика", допълни Костадинова.

На форума присъстваха 49 делегати от 84. Приет бе отчетът на БОК за 2011 година, както и програмата за дейността на комитета през настоящата година. От членството си в БОК бе освободена Българската федерация по вдигане на тежести с председател Антон Коджабашев, защо лицензът й бе отнет от държавата, а на нейно място бе приета Българската федерация по вдигане на тежести с председател Неделчо Колев.

В края на форума делегатите приеха и декларация до председателя на парламентарната комисия за децата, младежка и спорта Огнян Стоичков, в която се настоява държавата да се намеси и да реши въпроса със статута на базата на НСА край Несебър, към която има апетити от реститути.

През месец юни БОК ще представи и екипировката на олимпийската ни делегация за Лондон, като японската "Мизуно" ще осигури спортното, а българската "Агресия" - на официалното облекло.

Сред гостите на събранието бе и заместник-министърът на спорта Лазар Каменов, който уточни, че с решение на Спортното министерство е сформиран нов подход към състезателите с олимпийски квоти. Те вече са включени в държавен отбор и тяхната подготовка е на сто процента финансирана.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна