Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама състезатели по борба са със спрени състезателни права до 2013

Снимка: Архив
 

Двама български състезатели по борба са със спрени състезателни права до 2013 година, заради употребата на допинг. Информацията е поместена на сайта на световната федерация по борба (FILA).

Според непотвърдена информация единият от състезателите е Красимир Кочев. След световното в Истанбул през 2011 г. той е дал положителна проба за станзолол. Той Световният вицешампион от първенството в София през 2001  е дал положителната проба на 27 септември при извънредна извънсъстезателна проверка. Той е наказан за две години – до 27 септември 2013 г.

Най-големият успех на Красимир Кочев е световната вицешампионска титла от първенството в София през 2001 г. Две години по-късно на планетарния шампионат в Ню Йорк той завърши трети. На европейското първенство във Варна през 2005 г. той взе бронз в кат. до 120 кг, но в класическата борба. Участвал е на олимпийските игри в Сидни (12-о място) и Атина (17-а позиция).

Другият уличен състезател е Добри Иванов. Той няма право да се състезава до 14 юли 2013 г. По време на състезание през миналата година Иванов е дал положителна проба за метандиенол и кленбутерол.

Интересното е, че през 2011 г. положителните допинг проби на двамата състезатели не бяха оповестени официално нито от БОК, нито от Българската федерация по борба.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна