Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенцията за малките и средните предприятия не се закрива

Не е взето решение за закриване на агенцията за малките и средни предприятия, каза в отговор на журналистически въпрос министърът на икономиката енергетиката и туризма Делян Добрев. Решението е междинното звено по оперативната програма "Конкурентоспособност" да стане част от главна дирекция в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Това ще стане в следващите една-две седмици с промяна в устройствения правилник, съобщи Добрев.

По думите му, целта на промяната е да се оптимизира процесът на оценяването и окончателното разплащане на проектите. "Оптимизацията ще ни помогне да изпълним целите, които сме си поставили - 100 процента контрактуване на средствата по оперативната програма до края на тази година, въпреки че срокът е до края на следващата, и разплащане на значителна сума по вече сключените и изпълняващи се договори," каза министърът. 

До края на годината разплатените средства към компаниите в страната трябва да бъдат между 800 милиона и 1 милиард лв., а в първите три месеца са разплатени 29 милиона.

По публикацията работи: Мила Младенова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна