Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Шопов ще получи наградата за цялостен принос към театралното изкуство "Аскеер 2012"

Снимка: БГНЕС
Режисьорът Асен Шопов ще получи Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство "Аскеер 2012". Наградите се връчват традиционно на 23 май в театър "Българска армия".

За режисура са номинирани Иван Добчев за "Завръщане във Витенберг", Маргарита Младенова за "Рицар на светия дух" и Явор Гърдев за "Нощна пеперуда" и "Ръкомахане за сбогом".

За най-добро представление са номинирани "Бягство от Москва" от Уилямс Никълсън, постановка Петър Пейков, "Нощна пеперуда" от Пьотр Гудилин, постановка Явор Гърдев и "Рицар на светия дух" от Боян Папазов, постановка Маргарита Младенова.

Номинирани в категорията за водеща мъжка роля са Владимир Пенев за ролите на Джон, Бари, Боби и Тоби в "Дуети" и за ролята на Депутатът в "Златните мостове и Секвоя", Камен Донев за ролята на Семьон Семьонович Подсекалников в "Животът е прекрасен" и Малин Кръстев за ролята на англичанина в "Завръщане във Витенберг".

За водеща женска роля са номинирани Албена Чобанова за ролята на Алис в "Бягство от Москва", Мая Новоселска за ролята й в моноспектакъла "Едно малко радио" и Светлана Янчева за ролята на Серафима Илична в "Животът е прекрасен".



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна