Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" разгроми "Хетафе" с 4:0 и се доближи на точка от "Реал" (Мадрид)

Снимка: ЕРА

Футболистите на "Барселона" не срещнаха сериозна съпротива и спечелиха срещу гостуващия "Хетафе" с 4:0 в мач от 33-ия кръг на испанското първенство. Така шампионите взеха реванш от съперника за загубата си с 0:1 в Примера дивисион в края на ноември. С десетата си поредна победа в шампионата, възпитаниците на Хосеп Гуардиола събраха 78 точки и се доближиха само на точка от лидера "Реал" (Мадрид), който довечера гостува на "Атлетико" (Мадрид) в столичното дерби.

Алексис Санчес вкара първия гол за "каталунците" в 13-ата минута след извеждащо подаване на Лионел Меси. В 39-ата минута Меси се възползва от пас с пета на Андрес Иниеста и реализира 39-ия си гол за сезона в първенството и общо 61-и във всички състезания. Чилиецът Санчес направи резултата класически в 73-ата минута с второто си попадение в срещата, след като засече с глава центриране в пеналта на Исаак Куенка. Педро Родригес оформи крайното 4:0 също с глава след асистенция на Меси.

"Осасуна" запази отлични шансове за класиране в "Лига Европа" след успех с 2:0 над гостуващия "Еспаньол". Раул Гарсия отбеляза двете попадения за домакините през второто полувреме, а каталунците завършиха мача с 9 души след червени картони на Филипе Коутиньо и Хуан Форлин. С успеха "Осасуна" се утвърди на шестото място с 46 точки, а "Еспаньол" е девети с 42 точки. "Реал" (Сосиедад) и "Бетис" завършиха 1:1 в Сан Себастиан и се отдалечиха от опасната зона. Карлос Вела изведе домакините напред в 55-ата минута с деветия си гол за сезона, а Рубен Кастро изравни четвърт час по-късно. "Бетис" е 13-и с 39 точки, а "Реал" (Сосиедад) е 14-и с 38 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна